Postautor: klemens244 » ndz 14 lut, 2016
Mam dysze M4, M5, M6. Latam na Pz 19 /110 cc/, Pz 26/125cc/. W obydwu przypadkach dałem 0,87 mm lub 0,9 mm i jakoś zbiera sie na średnich-bo o te obroty chodzi. Przy 25% obrotu manetką mam na prostej ok. 60-70 km/h. Jak ktoś wk***ia to na GPS lecę 85-90 km/h, ale na tę ramę to już jest za dużo. Przepustnica jest otwarta na 80 %. Jak wiesz postawiłem na przyśpieszanie -14z/38, bo w City na 15z/38 nigdy nie osiagnąłem maxa. Może dlatego, że nie sprawdzałem. W końcu to jest coś małego i do tego ma służyć. Zwróć uwagę na możliwie KRÓTKI króciec dolotowy fi 22 lub 26 mm. Mam wrażenie, że na króćcu fi 22 mm prędkość wejścia mieszanki jest szybsza, więc daje lepszą ciągłość zasysania paliwa i tym samym wyeliminowanie minimalnego dławienia gaźnika. To tak jak z lepszym wkręcaniem sie na obroty przy małej pojemności silnika. Tłok ma prędkość 17, 5 m/s przy 4 tys obr/min, a nie 21 m/s przy 7 tys obr/min. Jest po prostu lepsza elastyczność małych jednostek. Jak chcesz pogadać na te tematy to wal, bo eksperymentów robiłem sporo nawet na dolocie do gaźnika na rurze od pf125p. A chetnie nauczę się/poznam inne doświadczenia.