• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Nie odpala po zmianie cylindra

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
dawix1596
Praktykant
Praktykant

Re: Nie odpala po zmianie cylindra

Postautor: dawix1596 » sob 06 sie, 2011

tak glowice mam stara, sprawdzalem tylko zawor ssacy i byl szczelny a wydechowego nie sprawdzalem, ale mi sie wydaje ze to wina tej cewki a nawet jak nie jej to samego kabla bo tam na fajce ma gume urwana troche i jak sam kabel trzymalem swiecy w nim nie bylo i przez przypadek moj kolega wcisnal zaplon to mnie pokopalo.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » sob 06 sie, 2011

To zacznij od najtańszego wymień cewkę z kablem WN. Jak to nie pomoże to sprawdź może kompresję.

dawix1596
Praktykant
Praktykant

Postautor: dawix1596 » sob 06 sie, 2011

nawet do sprawdzenia nie bede musial kupowac bo brat do swojego skuterka kupil nowa to mi ja pozyczy :) w poniedzialek sprawdze i dam znac :D

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » sob 06 sie, 2011

To dobrze.
I na przyszłość lepiej nazywaj dany temat.

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » sob 06 sie, 2011

Wiem, że to nie rynek, ale jak coś to wal na pw mam na handel cewkę.

dawix1596
Praktykant
Praktykant

Postautor: dawix1596 » sob 20 sie, 2011

problem juz rozwiazalem wina byl zawor wydechowy, ale teraz mam nowy problem od wczoraj motor mi chodzil normalnie dzisiaj postawilem go na nozce i chodzil na biegu jalowym przez jakas minute potem odjechalem wylaczylem i poszedlem gdzies na chwile od tej pory motor wcale nie chce odpalac caly czas go zalewa wymienialem swiece iskra jest kompresja jest bo az mi palca wywala zlalem cale paliwo i chwile krecilem go bez paliwa zeby sie tam wysuszylo potem znowu troche wlalem i dalej nie odpala i tez caly czas go zalewa gaznik mam 110 ale wczesniej chodzil idealnie na nim wie ktos moze o co biega?? moze sie gaznik gdzies zatkal ale wtedy to by paliwo nie dochodzilo a nie powietrze z gory dzieki.... juz mam dosc tego moto caly czas cos nie tak...

@edit
teraz go rozebralem i zobaczylem ze na tloku nie ma tej blaszki co byla na srodku to moze byc od tego musiala sie urwac;/ pewnie jakis gowniany tlok i co teraz mam z tym zrobic kupilem u MULTICAR na allegro caly cylinder...
Ostatnio zmieniony sob 20 sie, 2011 przez dawix1596, łącznie zmieniany 1 raz.

tmob1le
Majster
Majster

Postautor: tmob1le » ndz 21 sie, 2011

tam patrząc od góry idzie tak srebrny/czarny - lub na odwrót/olejowy więc poszedł ci który? wydaje mi się że to wada fabryczna lub po prostu ty źle coś zrobiłeś.
mi chodzi dobrze tylko co miałem problem bo tłoczek mi stukał w głowicę i lukasz16 też tak miał ale podkładka pod cylinder i gotowe.
po prostu napisz do nich że uszkodzony jest pierścień i nich Ci nowy dają.
PomogÂłem? Postaw Piwo... Plis:D oddam po niedzieli.

dawix1596
Praktykant
Praktykant

Postautor: dawix1596 » pn 22 sie, 2011

Wina był pekniety kruciec ssacy, przecież nie pisałem nic o pierscieniu wiec nie wiem o co ci chodzi mi odpadła ta blaszka co jest na środku tłoka patrząc od góry na niego i coś mi nie równo chodzi być
oze od tego ale jeszcze gaznik nie dobrze wyregulowany bo filter był nowy kupowany. Motor chodzi można zamknąć. Gdyby ktoś miał jakiś poradnik jak bardzo dobrze wyregulowac gaznik proszę o przesłanie linka:). Dzięki wszystkim za trud w odpowiadaniu na moje głupie pytania i przepraszam za ewentualne błędy pisałem na iphonie to zawsze mogłem coś przeinaczyc;)

Wróć do „Mechaniczne”