• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Honda CBR 600 F2 92r

Zaprezentuj swoją maszynę.
michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Honda CBR 600 F2 92r

Postautor: michau_ek » pt 26 kwie, 2013

Wczoraj sprzedałem Daelima, w moim garażu stały już tylko 2 kompletne i sprawne motocykle więc postanowiłem dokupić coś do kolekcji - przeglądam tablice jak zawsze - szukam okazji, patrze suzuki gsxf po lekkim szlifie wszystko reszta podobno ok (odbudowane jużbyło, tylko plastiki porysowane), cena 3100, telefon - umówiony do Rrybnika na oględziny (koleś miał podjechac 20 km do miasta), mówie mu, że biore na 100 %, jesteśmy w drodze, dojeżdzamy do miejsca spotkania - sms "motocykl sprzedany, przepraszam" myślałem, że szlag mnie trafi, idziemy zajeść smutki (ekipa 5 osobowa, auto pełne) do mc donalda i przeglądamy oferty w okolicy, jako iż na tablice patrze codziennie to mniej więcej wiem co jest gdzie i za ile - miejscowość Pszów, cbr 600 f2 rok 92, cena 5000 zł ? na pierwszy rzut oka, w miare, lecz nie dla mnie, rozsądek mówił nie, cała reszta mówiła tak, zadzwoniłem, umówiłem się, że za 30 min jestem to obejrzeć... no i jesteśmy, cbr cała zakurzona, ale pracuje, aku wy***ane - bez kabli nie odpala, widać było że 5 minut temu wyciągnieta z zimowania. Opowiedziałem cała historie z moim niedoszłym suzuki - powiedziałem, że przywiozłem ze sobą 3 tysiace, no to typek od razu mi podziekował, powiedział minimum 4200 - ja myślałem, że min 4500 zapłace a tu już taka opcja cenowa ! po jezdzie próbnej znalezlismy multum wad - cena spadła do 4000 zł, jak się dowiedziałem typek od kupna zrobił nią 142 km, kupił sobie nowy kask który później odkupiłem za 100 zł (ls2 co prawda ale w stanie nówka, podobno kosztował 450 zł... ale kto w to wierzy) - czyli podsumowując zapłaciłem 4100 zł za motocykl + kask + 5 litrów świeżego paliwa.

Suche dane o CBR:
- 92 rocznik,
-oryginalne malowanie ( przewrócona prawo, zdarta okleina, źle nie jest)
-72 tys km przebiegu,
- fabrycznie 100 km,
- silnik suchy, nie grzeje się, nie stuka i nie puka, pracuje wręcz wzorowo.
- praktycznie nowy napęd,
- moto proste,
- opłaty i przegląd do sierpnia,
- sprowadzona w 2008 roku.

Co trzeba zrobić na TERAZ:
- wymiana aku,
- wymiana uszczelniaczy lag (jedna cieknie mocno),
- wymiana wszystkich 4ch migaczy (są wrzucone te prostokątne po 2,50 zł xD, z tego 3 uszkodzone)

Co w niedalekiej przyszłości?
- wymiana przedniej opony,
- filtr + olej + regulacje (tak profilaktycznie, bo silnik pracuje wzorowo)
- klocki tył,

Z Cbrką dostałem 2gą tylną opone - będzie co palić - oraz ten plastik który jest porysowany więc tylko zmienić.

Czas na najlepsze - FOTKI!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie zdjęcie zostało zrobione przeze mnie, reszta jest z tablicy (link:http://tablica.pl/oferta/honda-cbr-600-CID5-ID2m6qw.html )- jest tam jeszcze kilka zdjęć.

Jak pisałem, dałem 4100 wraz z kaskiem - teorytycznie jest to cena rynkowa ale mi i tak się wydaje, że przepłaciłem troche, bo jest pare rzeczy do porobienia które mogą być kosztowne. Ogólnie zamierzam porządnie przygotować ją do sezonu, zaczekać spokojnie na 17 urodziny, zakupić jakiś strój i cieszyć się maszynką.

UWAGA ! Wiem, że chętnie każdy cisłby mi teraz, że nie mam prawka, że sie zabije, że jestem głupi, że moi rodzice są nieodpowiedzialni itp więc:
- JESTEM ŚWIADOMY KONSEKWENCJI takiej jazdy, przeczytałem aż za dużo na ten temat,
- RODZICE absolutnie tego nie popierają, ale juz tak się stało - moją pasją stały się motocykle i większego wyboru im nie daje.
- KAŻDY kto chciałby teraz napisać cokolwiek o kwestiach prawnych niech sobie daruje - ja wszystko wiem.

ps. jestem otwarty na krytykę (tylko nie w kwestii prawa- proszę), najlepiej oceńcie czy wpakowałem się w trupa który będzie skarbonką czy jednak warto to przygotować i się cieszyć? przepłaciłem ? wg. mnie zapłaciłem cene rynkową. jestem otwarty na opinie.

ps.2 moje nie doszłe suzuki: http://tablica.pl/oferta/sprzedam-motor ... 2LgB3.html

Awatar użytkownika
qater
Specjalista
Specjalista

Re: Honda CBR 600 F2 92r

Postautor: qater » pt 26 kwie, 2013

Jak dla mnie to jak najbardziej Ok, niech służy. :P
JeÂśli pomogÂłem i chcesz siĂŞ odwdziĂŞczyĂŚ postaw piwko :D

Awatar użytkownika
Olo
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Olo » pt 26 kwie, 2013

W temacie z F2 brakuje mi zdjęcia w halówkach najki, białych skarpetach oraz dresach i jak użytkownik pali gume <troll>
Fajnie że z taką swobodą podchodzisz do takiego sprzętu :D
Będziesz czekać do 17 i do kupna stroju ?? przecież jeździłeś już dużo gpz 190km/h w 3 kurtkach i nic się Tobie nie stało <glupek>
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pt 26 kwie, 2013

Stroju szukam już, z dalszymi wyjazdami czekam do 17 urodzin, teraz spokojnie po wiosce :))

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » pt 26 kwie, 2013

Jak zrobisz pare głupotek i sprawdzisz napinacz rozrządu i regulator napięcia, to przejeździ nie jeden nowy motocykl.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » sob 27 kwie, 2013

leze na glebie... gosciu, wypominasz mi, ze moja nsr to na 100% przeplacona totalna padaka nadajaca sie tylko do remontu, a sam wywalasz 4 kafle na jeszcze starsza cebre dopiero co wyciągniętą z piwnicy...

sprawdź od razu tloki, napewno sa chińskie.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » sob 27 kwie, 2013

miałem kaprys i pieniądze? mam cbr :] ja przyjmuje krytyke, przepłaciłem - ok, sam chciałem ale nie będę się kłócił, że nie, i że wszystko jest takie świetne i tanie i będzie jezdziło ho ho bo może po nocy wcale nie odpalic... jeszcze nie próowałem :)

rozrząd cichutki, lecz moto i tak poleci do mechanika na gruntowny przegląd, kurcze regulator - może być uszkodzony bo nie ładuje go tzn albo aku jest tak padnięte albo go po prostu nie ładuje... spać nie umiałem w nocy, zaraz zabieram się za robote.

Awatar użytkownika
lukasz
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900 '09
Podziękował : razy

Postautor: lukasz » sob 27 kwie, 2013

Ja nie będę krytykował, bo się nie znam i na żywo tego nie widziałem. ;D

Ale ze zdjęć i opisu to fajna maszyna. :>

michau_ek pisze:Czy wpakowałem się w trupa który będzie skarbonką czy jednak warto to przygotować i się cieszyć?

Moim skromnym zdaniem to drugie. :]

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 27 kwie, 2013

elegancka się wydaje ze zdj :D

Ej powiedz mi jak ty sprzedajesz te moto tak :D
Mój ogi już stoi 2gi dzień na tablicy i 1 wiadomość była, koleś się spytał czy na łośka się nie wymienie ...
:)

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » sob 27 kwie, 2013

No kurde :D fajne wozidełko, fajnie musi chodzić :)

n0r3k, Lepiej jest dać 4k za sprzęt na którym można trochę pojeździć i który będzie bez awaryjny, niż wywalić ponad 5k na 125/50 i to w 2t które nie wiadomo ile pojeździ bez remontu <luzik> :D

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

No to tak, telefon do Formiki w Raciborzu czy mają jakieś aku do cbr, jest jedno na stanie - długo się nie zastanawiałem, na motor i w droge, aku zmienione na miejscu wszystko chodzi cacy :)

Byłem tez w serwisie chińczyków, jeden z tamtejszych mechaników tez ma f2, zna ten sprzęt dobrze to zasięgnąłem porady - silnik pracuje idealnie, zawory/napinacz rozrządu OK, nie trzeba robić synchro bo chodzi jak zyleta, zapytałem też o cene wymiany filtra + oleju + uszczelniacze lagów + olej - 300 zł wraz z robocizną + do tego sprawdzenie całego moto, myślę, że cena nie jest zbyt wysoka - umówiłem się na czwartek 9tego :)

zostało mi jeszcze troche kasy więc wymienie także obie oponki (mam tył w db stanie, kupuje tylko przód) - szykuje się palenie <rotfl>

Na dniach zamówie jakieś 4 kieruneczki i moto będzie ogarnięte <radocha>

w 5000 zł się zmiesze z moto przygotowanym do sezonu, do tego patrzyłem dziś za kurtkami + rękawicami i jeśli w necie nic ciekawego się nie trafi to kupuje kurtke za jakieś 400 zł + rekawice za 150 jak tylko sprzedam jakieś częsci lub cały motocykl najlepiej.

teraz zwijam troche pojezdzić, później umyje moto i może wrzuce jakieś fotki własnej roboty.

ps. w porównaniu do gpz ta cbr to bajka w jezdzie, hamulcach i ogólnie wszystkim - 4 lata różnicy, inna marka a jakbym porównywał dobity chinski skuterek z markową nówką z salonu :P

Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Bumek » sob 27 kwie, 2013

Ładna cbr'ka, za taką cenę nie jest źle ;] A jak jest z policją u Ciebie? Dostajesz mini zawału gdy mijasz radiowóz?
Obrazek

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 27 kwie, 2013

Bumek, Ja myślę że policja nawet się za nim nie ruszy jak się nie zatrzyma, a zatrzymać się na pewno nie zatrzyma :)
:)

Kr3eciK
Uczeń
Uczeń

Postautor: Kr3eciK » sob 27 kwie, 2013

Bumek pisze:Ładna cbr'ka, za taką cenę nie jest źle ;] A jak jest z policją u Ciebie? Dostajesz mini zawału gdy mijasz radiowóz?

Sam mieszkam w tym samym powiecie, co autor tematu, i z policją jest lajt(przynajmniej u mnie w okolicy), ostatnio mialem pierwszą kontrole, od kiedy jeżdże swoim sprzętem (ok. 540dni.), to zatrzymali mnie niebiescy z Gliwic, sprawdzili dokumenty, kazali dmuchnąć i amen. Raz na ruski rok staną sobie z Suszarką, a tak to tylko pozwiedzają okolice, i to wszystko.

A co do Cebry, to za***ista, mam zajawke na takie sprzęty :D, skąd ty bierzesz tyle hajsu, że praktycznie co miesiąc nowy motocykl?
Ostatnio zmieniony sob 27 kwie, 2013 przez Kr3eciK, łącznie zmieniany 1 raz.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

To tak, nowe fotki : http://bikepics.com/members/michauek/92cbr600/

Jedno na zachętę:

Obrazek

Filmik z pracy silnika i odcinki: http://www.youtube.com/watch?v=YttjoL4d ... e=youtu.be

Bumek, może nie tyle co zawału lecz zawsze jest jakiś strach, ogólnie jak jeździłem Daelimem to tez był na początku ale się przyzwyczaiłem i zawsze się udawało.

Zapraszam do komentowania :)
Ostatnio zmieniony sob 27 kwie, 2013 przez michau_ek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Nasze motocykle”