• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Brak prądu

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
rafaello
Uczeń
Uczeń
Posty: 30
Rejestracja: wt 16 kwie, 2019
Pojazd: Zipp manic 50

Brak prądu

Postautor: rafaello » czw 16 maja, 2019

Witam. Kupiłem taki silnik http://iskuter.pl/silnik-125cc-do-motor ... -3646.html do swojego manica 50 i po podpięciu Niemam pradu. Niestety musiałem uciąć kostkę tą gruba 5 pionowa żeby podpinać kable. Prosze o poradę co sprawdzić nadmienie że dwa razy pokazał się bieg na wyświetlaczu i tyle. Pzdr
Ostatnio zmieniony czw 16 maja, 2019 przez rafaello, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 943
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Brak prądu

Postautor: JOSEMORALES » czw 16 maja, 2019

Rozwiń swoją myśl ?

rafaello
Uczeń
Uczeń
Posty: 30
Rejestracja: wt 16 kwie, 2019
Pojazd: Zipp manic 50

Re: Brak prądu

Postautor: rafaello » czw 16 maja, 2019

Sorry kliknelo mi się za wcześnie wyslij

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 943
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Brak prądu

Postautor: JOSEMORALES » czw 16 maja, 2019

Najprawdopodobniej masz tam 2 cewkowy stator więc dobrze było by przełożyć ze starego silnika stator i magneto jeżeli tam miałeś dobre prądy. Kostek się nie obcina , zawsze można kable pozamieniać.

rafaello
Uczeń
Uczeń
Posty: 30
Rejestracja: wt 16 kwie, 2019
Pojazd: Zipp manic 50

Re: Brak prądu

Postautor: rafaello » czw 16 maja, 2019

Starego silnika Niemam sprzedałem a nie będę nic przekładał bo to jest nowy silnik jak kable pozamieniać??


Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 943
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Brak prądu

Postautor: JOSEMORALES » czw 16 maja, 2019

No to napisz konkretnie jakie masz kolory przewodów w wiązce z silnika i wiązce motocykla. Pojedynczy zielony to bieg neutralny, mniejsza kostka to wyświetlacz biegów (możliwe że w niej także trzeba pozamieniać przewody), a duża którą odcięłeś to ładowanie i oświetlenia ( co do podpięcia to musisz podać kolory jakie masz po jednej i drugiej stronie) .

rafaello
Uczeń
Uczeń
Posty: 30
Rejestracja: wt 16 kwie, 2019
Pojazd: Zipp manic 50

Re: Brak prądu

Postautor: rafaello » pt 17 maja, 2019

Odciołem kostkę z czterema kablami żółta czarna zielona niebieska. Zamiast żółtego kabla jest biały od silnika od instalacji są 2 żółte kostke z pięcioma kablami normalnie podpiąłem różnią się tylko jednym kolorem została jeszcze gruba kostka z dwoma kablami zielonym i czerwonym i Niemam gdzie jej podpiąć. Mam jeszcze jeden problem nie mogę odpalić z kopniaka jak kopnę to blokuje się o o tłumik Jest do kupienia jakiś łącznik przedłużka na wałek??, Czy inny kopniak trzeba kupować??

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1684
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Brak prądu

Postautor: dzikilopez » pt 17 maja, 2019

Kopniak z Łośka https://allegro.pl/oferta/king-los-kinr ... 5976138212
prądy , zrób foto kabli z silnika i kostek w moto ALE na 99% masz taki problem jak to opisałem kiedyś
viewtopic.php?f=36&t=10028
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
41 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

rafaello
Uczeń
Uczeń
Posty: 30
Rejestracja: wt 16 kwie, 2019
Pojazd: Zipp manic 50

Re: Brak prądu

Postautor: rafaello » pt 17 maja, 2019

Problem z elektryka prawie rozwiazany, problem teraz polega na tym że światła i kierunki są bardzo słabe podświetlenie liczników nie działa. Co to może być??

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 943
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Brak prądu

Postautor: JOSEMORALES » sob 18 maja, 2019

Najprawdopodobniej dwu-cewkowy stator, który należy wymienić razem z magnetem, te silniki są dedykowane głównie dla crossów a tam oświetlenie jest zbędne. Z tego co pamiętam były patenty aby poprawić wydajność oświetlenia bez wymiany statora bo taki zestaw był montowany w np. Łosiach, ale musiałbyś poszperać na forum.

rafaello
Uczeń
Uczeń
Posty: 30
Rejestracja: wt 16 kwie, 2019
Pojazd: Zipp manic 50

Re: Brak prądu

Postautor: rafaello » sob 18 maja, 2019

Dzięki Josemorales jak sądzisz może pasować startor i Magneto od 139fmb??.

Awatar użytkownika
Asiasty
Praktykant
Praktykant
Posty: 65
Rejestracja: pn 06 sie, 2018
Lokalizacja: Lubelskie
Pojazd: Zipp Pro 50 GT

Re: Brak prądu

Postautor: Asiasty » śr 12 cze, 2019

rafaello pisze:Dzięki Josemorales jak sądzisz może pasować startor i Magneto od 139fmb??.

przecież to ten sam silnik tylko cylinder z głowicą inny... To jak ma nie pasować?



Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2019 Moto-4t.pl