• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Silnik 50ccm nowy

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
sizik

Silnik 50ccm nowy

Postautor: sizik » pt 17 sty, 2025

Witam, mam pytanie, ostatnio kupiłem nowy silnik 50 i oczywiście już musiał powstać problem, na dotarciu wiec nie przekraczałem 4k, co 5km postój na stygnięcie, mieszkam w nieco pagórkowatym miejscu wiec chcą nie chcąc musiałem jakoś owe wzniesienia pokonywać, barton fighter + moje 75kg wagi więc nie ma tragedii.

Wczoraj jadę nota bene z górki, staję na skrzyżowaniu a tu gaśnie, później szarpie i ogólnie krew odpływa z kończyn. Myślałem, że to może gaźnik się zasyfił, ale nie... mam silnik na gwarancji i chcę go im oddać bo chyba tak być nie powinno żeby mi się rozsypał po przebiegu 120km.

Powiedzcie mi, czy jeżeli dojdą tam do wniosku, że jest przytarty to jak mam z nimi postępować w serwisie? Już mnie to zmęczyło i jak tu nie pomoże nic to będę musiał wsadzić tam większą pojemność na te moje górki bo już chyba nic nie pozostało :(
...

Aleksy3699
Pojazd: bmw

Re: Silnik 50ccm nowy

Postautor: Aleksy3699 » pt 17 sty, 2025

Oczywiście!
Jeśli silnik jest na gwarancji, oddaj go do serwisu i opisz dokładnie objawy oraz jak go docierałeś. Jeśli serwis uzna, że silnik jest przytarty, możesz domagać się naprawy gwarancyjnej, podkreślając, że stosowałeś się do zasad docierania. Jeśli naprawa nie rozwiąże problemu, większa pojemność może faktycznie pomóc na pagórkowaty teren, ale pamiętaj o zgodności z przepisami drogowymi.

Wróć do „Pomoc”