• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

154FMI odpala, strzela w gaźnik, gaśnie nawet na rozgrzanym silniku.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Remixdkm
Posty: 1
Rejestracja: wt 02 sty, 2024
Pojazd: Junak 901 Sport

154FMI odpala, strzela w gaźnik, gaśnie nawet na rozgrzanym silniku.

Postautor: Remixdkm » śr 03 sty, 2024

Witam, jak napisałem w temacie chodzi o poziomy silnik 154FMI.
Ogólnie silnik odpali na chwilę, zgaśnie i potem nie idzie go odpalić (na zimnym, na ciepłym czy że ssaniem nie odpali w ogóle) i strzela w gaźnik. Po dodaniu gazu przy próbie słychać głośne syczenie jakby uciekała kompresja (przy zwykłym kopaniu bez gazu też słychać ale nie aż tak), po wrzuceniu ssania na gaźniku czuć spadek kompresji pod nogą jak i ręką (wyraźna różnica na kopniaku). Usterka wystąpiła po tym jak stał 3 dni nie odpalany (święta). Gaźnik czyszczony, iskra sprawdzona. Dodam że po wykręceniu świecy był na niej nagar, tylko nie wiem czy to wina mieszanki czy tego że brał olej

Ogólnie nie wiem ile trwało branie oleju przez niego, wiem że niedawno musiał zacząć brać solidnie po po jeździe zauważyłem że na wylocie tłumika jest zwykły olej....

Pomóżcie, czekam na odzew gdyż jest to mój jedyny środek transportu.

Szczegóły nt. Silnika:
4 biegowy poziomy 154FMI 125cc, filtr powietrza oryginalny, gaźnik 16mm (taki kupiłem, nie stać mnie aktualnie na wymianę na większy)


Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2021 Moto-4t.pl