• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Problem z silnikiem 139fmb

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
sewciooo
Amator
Amator
Posty: 9
Rejestracja: wt 08 gru, 2020
Pojazd: kingway apollo

Problem z silnikiem 139fmb

Postautor: sewciooo » wt 08 gru, 2020

Witam mam pewien problem po złożeniu silnika cos mi tłukło ale myslalem ze to nic takiego przejechalem tak 300km i pare dni temu jak jechałem zaczał cały motor zaczał wibrować i nagle zgasł po próbie odpalenia z kopki słychać jakby cos sie łamało a próbując na pycha tylnie koło jest zblokowane co jest tego powodem?


Kuaczozor
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 325
Rejestracja: wt 30 sty, 2018

Re: Problem z silnikiem 139fmb

Postautor: Kuaczozor » śr 09 gru, 2020

Dobre pytanie. Pozostaje tylko rozkręcić silnik i zobaczyć co połamałeś.

Żaba Rider
Posty: 6
Rejestracja: wt 12 sty, 2021
Lokalizacja: Powalice
Pojazd: Barton ranger 72ccm
Kontaktowanie:

Re: Problem z silnikiem 139fmb

Postautor: Żaba Rider » wt 12 sty, 2021

Możliwe, że zawór tłukł o tłok robiąc w nim dizure i go blokuje.

bryta1994
Posty: 2
Rejestracja: czw 22 kwie, 2021
Pojazd: Zipp pro 50/125

Re: Problem z ładowaniem Zipp pro silnik 125 bts 139fmb

Postautor: bryta1994 » czw 22 kwie, 2021

Witam wszystkich jestem nowy i niewiem gdzie otworzyć nowy temat he dlatego piszę tutaj mam pewien problem mianowicie chodzi o lądowanie akumulatora motorek kupiłem niedawno i koleś od którego go kupowałem twierdził że lądowanie jest normalnie wymieniłem Aku na nowy z wyświetlaczem i niewiem czy sugerować się tym że jak dodaje gazu na odpalonym silniku to napięcie rośnie na wyświetlaczu to znaczy że ładowanie jest czy nie sugerować się tym ?

Kuaczozor
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 325
Rejestracja: wt 30 sty, 2018

Re: Problem z ładowaniem Zipp pro silnik 125 bts 139fmb

Postautor: Kuaczozor » czw 22 kwie, 2021

bryta1994 pisze:Witam wszystkich jestem nowy

elo.

bryta1994 pisze:chodzi o lądowanie akumulatora

najlepiej żeby wylądował w miejscu na niego przeznaczonym. Zwykle pod którymś z plastików bocznych.



bryta1994 pisze:Aku na nowy z wyświetlaczem i niewiem czy sugerować się tym że jak dodaje gazu na odpalonym silniku to napięcie rośnie na wyświetlaczu to znaczy że ładowanie jest czy nie sugerować się tym ?

To bardzo dobrze, że rośnie, ale ważne są też konkretne wartości:
Jeżeli wzrasta powyżej 14,4V to niedobrze. Z drugiej strony jeżeli na wyłączonych światłach (przy pracującym silniku) ma napięcie poniżej 13V to też niedobrze.

Jeżeli martwisz się tym czy wyświetlacz na akumulatorze działa poprawnie podłącz multimetr i porównaj pomiary.


bryta1994
Posty: 2
Rejestracja: czw 22 kwie, 2021
Pojazd: Zipp pro 50/125

Re: Problem z silnikiem 139fmb

Postautor: bryta1994 » czw 22 kwie, 2021

Jutro sprawdzę dokładnie i dam znać bo wydaje mi się że lądowanie jest ale słabe

Kuaczozor
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 325
Rejestracja: wt 30 sty, 2018

Re: Problem z silnikiem 139fmb

Postautor: Kuaczozor » pt 23 kwie, 2021

Producenci motorowerów raczej nie martwią się lądowaniem, ponieważ nie przewidują skakania/latania na tym sprzęcie.


Po czym poznajesz, że jest słabe?



Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2019 Moto-4t.pl