• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Dzisiaj jest sob 07 gru, 2019

  • Nie masz uprawnień do korzystania z czatu.
@ Kuaczozor « 07 gru 2019 16:29 »
odpowiedział w temacie: Re: Pojedyncze pytania
@ seler1500 « 06 gru 2019 21:34 »
odpowiedział w temacie: Re: Pojedyncze pytania
@ Yautja « 06 gru 2019 21:20 »
odpowiedział w temacie: Re: Pojedyncze pytania
@ JOSEMORALES « 05 gru 2019 23:44 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ seler1500 « 05 gru 2019 20:14 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ Kuaczozor « 05 gru 2019 11:01 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ majer2004 « 04 gru 2019 20:48 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ seler1500 « 04 gru 2019 15:27 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ speeder « 04 gru 2019 13:49 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ seler1500 « 03 gru 2019 19:02 »
@ JOSEMORALES « 03 gru 2019 02:13 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ majer2004 « 01 gru 2019 19:17 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ lukasz « 01 gru 2019 18:17 »
odpowiedział w temacie: Re: Witam wszystkich forumowiczów
@ JOSEMORALES « 01 gru 2019 18:17 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ majer2004 « 01 gru 2019 09:01 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ seler1500 « 29 lis 2019 22:29 »
@ JOSEMORALES « 29 lis 2019 15:22 »
odpowiedział w temacie: Re: Witam wszystkich forumowiczów
@ konradsc « 29 lis 2019 00:01 »
założył nowy temat: Witam wszystkich forumowiczów
@ dzikilopez « 28 lis 2019 21:41 »
@ seler1500 « 27 lis 2019 21:59 »
@ Kuaczozor « 26 lis 2019 06:55 »
Jasne, ale lity zielony teoretycznie powinien być masą. Mogli użyć jakiegoś zielono-białego, czy coś, a tak wprowadzają zamieszanie. Z resztą ten stator co przyszedł też ma inne kolory kabli niż na zdjęciu, więc bardzo luźno sobie do tego podchodzą.
@ dzikilopez « 25 lis 2019 21:07 »
Kuaczozor ładuj tego zielonego do masy od impulsatora, są wersje że leci od nich kabel a są też takie co mają od razy do masy jeden koniec
@ Kuaczozor « 25 lis 2019 15:48 »
K, sprawdzone. zaplonowa (czerw-czarn) uziemiona na statorze, pozostale dwie pary czyli ladowanie i impulsator nieuziemione. Spodziewałem się, że chińczycy mogą kłamać w kablach, ale żeby aż tak? z impulsatora idzie niebieski i zielony, a zielony nie ma nic z masą wspólnego.
@ Kuaczozor « 25 lis 2019 14:45 »
Zakładałem, że mam bezmasowe zawsze, ponieważ ze schematu tak wynika, ale ze schematu też wynika, że idą dwa kable do impulsatora, więc chyba po prostu to sprawdzę dla pewności.
@ dzikilopez « 24 lis 2019 18:49 »
Kuaczozor - powinno wszystko banglać, ten zielony z białym paskiem od impulsatora daj poprostu na mase. Daj jeszcze foto regulatora napięcia jaki u |Ciebie siedzi
@ grzejnik777 « 24 lis 2019 17:24 »
odpowiedział w temacie: Re: ogar 900 swap 190cc by grzejnik777
@ Kuaczozor « 24 lis 2019 15:15 »
tylko ma inna wtyczke. Nie sadze, zeby poprzedni wlasciciel cos w tym grzebal, ale kto wie
@ Kuaczozor « 24 lis 2019 15:13 »
ten, ktory mam teraz wyglada bardziej jak ten: https://a.allegroimg.com/original/03f03 ... RAY-ATV150
@ Kuaczozor « 24 lis 2019 15:08 »
wymiary są takie same jak w starym i liczba cewek też się zgadza
@ Kuaczozor « 24 lis 2019 15:08 »
białozielony i białoniebieski są od impulsatora, więc teraz się zastanawiam czy mój moduł z takim będzie współpracował.
@ Kuaczozor « 24 lis 2019 15:07 »
zmasowana jest tylko zapłonowa, pozostałe nie maja przejścia na masę. żółty i biały przewód maja przejście między sobą i biało-zielony z biało-niebieskim.
@ dzikilopez « 22 lis 2019 19:39 »
Stator jest ze zmasowanymi cewkami, aby działało to poprawnie powinieneś mieć odpowiedni regler, po za tym koło magneswe musi mieć 8 magnesów by był prąd dla lamp, średnica 89mm nie będzie za duża ?
@ Rafal1204 « 22 lis 2019 10:53 »
odpowiedział w temacie: Re: Elektryka
@ JOSEMORALES « 22 lis 2019 10:42 »
odpowiedział w temacie: Re: Elektryka
@ Kuaczozor « 22 lis 2019 09:09 »
@ Kuaczozor « 22 lis 2019 07:32 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ Rafal1204 « 22 lis 2019 06:32 »
założył nowy temat: Elektryka
@ grzejnik777 « 19 lis 2019 18:53 »
odpowiedział w temacie: Re: ogar 900 swap 190cc by grzejnik777
@ seler1500 « 19 lis 2019 18:35 »
odpowiedział w temacie: Re: ogar 900 swap 190cc by grzejnik777
@ JOSEMORALES « 18 lis 2019 23:29 »
odpowiedział w temacie: Re: ogar 900 swap 190cc by grzejnik777
@ grzejnik777 « 18 lis 2019 19:46 »
odpowiedział w temacie: Re: ogar 900 swap 190cc by grzejnik777
@ dzikilopez « 18 lis 2019 18:18 »
KUACZOZOR- jeżeli ilość cewek jest taka sama, i średnica zbliżona do FMB to będzie działać, w ogóle to daj jego foto bo kiedyś szukałem do jakigoś koreańca statora
BTW - wie ktoś gdzie można dopaść LIFANA 120?? Bo u MRF tylko z rozrusznikiem a wole bez bo to do takiego ulepa
@ speeder « 18 lis 2019 08:00 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ Kuaczozor « 17 lis 2019 22:41 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ speeder « 17 lis 2019 22:09 »
odpowiedział w temacie: Re: wężyk w górnej części gaźnika
@ speeder « 17 lis 2019 22:05 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ Kuaczozor « 17 lis 2019 17:20 »
dzikilopez, to nie tak, ze cos nie dziala. Chodzi o to, ze kupilem stator do chinskiego silnika 200, ale wyglada troche inaczej niz ten, ktory mam (dokladny opis roznic nizej) pytam czy to wazne ktora cewka jest zaplonowa i czy warto w ogole probowac go podlaczac, bo jak ma na bank nie dzialac, to wole go zwrocic.
@ majer2004 « 17 lis 2019 08:38 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ dzikilopez « 16 lis 2019 21:55 »
KUACZOZOR - rozwiń temat, daj link, generalnie jak masz prąd tj, wsio z aku czy coś z prądnicy czy coś modzone? Może masz za dużo odbiorników, ja u siebie mam gdzie mogłem dać LEDy tj. kierunki i podswietlenie zegarów
@ Kuaczozor « 16 lis 2019 20:09 »
dzikilopez, jezeli kupie stator o tej samej liczbie cewek i w tym samym rozmiarze, ale o nieco innej budowie (cewka zaplonowa z innej strony, nieco inaczej poprowadzone kable i jeden otwor mocujacy wiecej) to nie ma powodow, zeby to nie dzialalo, nie?
@ speeder « 16 lis 2019 13:37 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ Kuaczozor « 15 lis 2019 22:43 »
Kupiłem nowy regulator, podłączam a tu 15V na wolnych ( na światłach dalej poniżej 13) 2/10, nie polecam
@ dzikilopez « 15 lis 2019 18:23 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ Kuaczozor « 15 lis 2019 10:33 »
odpowiedział w temacie: Re: Cieknący amortyzator
@ majer2004 « 15 lis 2019 10:19 »
odpowiedział w temacie: Re: 147fmd gaźnik i ładowanie
@ seler1500 « 14 lis 2019 21:06 »

Kto jest online


  • Tematy
    Posty
    Ostatni post
  • Tematy
    Posty
    Ostatni post
  • Tematy
    Posty
    Ostatni post

Zaloguj się  •  Zarejestruj się

Kto jest online

Użytkownicy online: 47 :: 2 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 45 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (300) było online ndz 11 sie, 2019

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], MSN [Bot]
Legenda – kolory grup: Administratorzy, Junior Administrator, Moderatorzy globalni, Donator, Zasłużony, Przyjaciel Forum, Zarejestrowani użytkownicy, Nowo zarejestrowani użytkownicy, Boty, Zarejestrowani użytkownicy (COPPA)

Urodziny

Nikt dzisiaj nie obchodzi urodzin

Statystyki

Liczba postów: 138197 • Liczba tematów: 9708 • Liczba użytkowników: 4218 • Ostatnio zarejestrowany użytkownik: Johan York


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2019 Moto-4t.pl