• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
tarzinio
Uczeń
Uczeń
Posty: 23
Rejestracja: wt 06 cze, 2017

Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: tarzinio » czw 28 cze, 2018

Witam serdecznie.
Posiadam zipp pro 50 z silnikiem lifan 120 z rozrusznikiem i 6 cewkowy ( podobno ). Wiem, ze na forum były już te tematy poruszane, ale żaden nie pomógł/wyjaśnił konkretnie,

Jak w temacie, nie ładuje mi akumulatora. Aktualnie mam taki regulator napięcia.
Obrazek

Czytałem, że mam zmienić na 4 cewkowy, ale te osoby miały wtedy inny regulator niż ten mój.
Jeżeli mam wymienić na inny regulator to na jaki i jak podłączyć wtedy kabelki. Pozdrawiam.

Proszę o pomoc


Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1625
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: dzikilopez » czw 28 cze, 2018

Jakie kolory kabli wychodzą ci z silnika?
Co do patentu z 4ma cewkami to do silnika bez rozrusznika z kołem magnesowym 4 magnesowym
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

tarzinio
Uczeń
Uczeń
Posty: 23
Rejestracja: wt 06 cze, 2017

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: tarzinio » czw 12 lip, 2018

Przepraszam, za tak późną odpowiedź, ale miałem tak bardzo mało czasu.

O które dokładnie chodzi kable? O które z poniższego zdjęcia chodzi?
Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kacper18
Uczeń
Uczeń
Posty: 45
Rejestracja: pt 20 sty, 2017
Lokalizacja: łódzkie
Pojazd: barton fighter

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: kacper18 » czw 12 lip, 2018

przy pokrywie od magneta wychodzi 5 kabli i 2 żółte są od ładowania a reger niema ustawionego taktowania z magnesami na kole pracuje na 2 to będzie pracował na 6 a nawet 8 tak samo
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1625
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: dzikilopez » czw 12 lip, 2018

Kacper co ty tego ten za teorie masz bo nipomaju, coś pomieszałeś.

Tarzinio z silnika wychodzą ci 2 kostki, jedna od magneta(ta nasz interesuje)
druga od czujnika biegów(chyba ta niebieska, wychodzi od zebatki)
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+


tarzinio
Uczeń
Uczeń
Posty: 23
Rejestracja: wt 06 cze, 2017

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: tarzinio » śr 25 lip, 2018

Wybaczcie za znów późną odpowiedź, ale znów byłem zawalony pracą.
Wychodzą takie kable jak :
Niebieski,
Różowy,
Czarno czerwony,
Zielony,
Żółty.

Jeszcze raz przepraszam za tak późne odpisanie. Siedzę nad pilnym projektem i po prostu zapominałem o tym.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1625
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: dzikilopez » śr 25 lip, 2018

Wygląda na to że masz dobry regulator, 5pin. Masz możliwość zmierzenia napięcia pomiędzy różowym a żółtym wychodzącym z silnika?
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

tarzinio
Uczeń
Uczeń
Posty: 23
Rejestracja: wt 06 cze, 2017

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: tarzinio » śr 08 sie, 2018

W domu będę w piątek dopiero, więc wtedy zobaczę. Ogólnie dodam, ze jak naładuje to jest ok, a potem wszystko mi skacze. Paliwo czasami skacze góra dół, to samo obrotomierz. Mogę zmierzyć te napięcie. Jakie jest na żółtym i jakie na różowym tak? Mam nadzieje, że nie dali mi 2 cewkowego...

Mierząc napięcie, plus dać do żółtego potem różowego, a minus do niebieskiego?

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1625
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Brak ładowania w lifan 120 - uprzednio zipp pro 50

Postautor: dzikilopez » śr 08 sie, 2018

Nie, najpierw napięcie pomiędzy żółtym a różowym, jeżeli wszystko jest ok to to jest początek i koniec cewki. Potem możesz sprawdzić pomiędzy żółtym a masą i różowym a masą. W drugim przypadku nie powinno być napięcia.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+



Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl