Generalnie jechałem do Kowalewa Pomorskiego bo czerwono-niebiesko-białą, wjeżdżamy na podwórko, stoi lalka
ale z bliska już rewelacji nie było, krótka przejażdżka, muł, co sie okazało - 6 bar komprechy... dziękuje, do widzenia. Ale gościu mówi, że kumpel ma nie niedaleko żółtą 125/50 za 5800zł, ale myśle, gdzie z taką ceną.. ale w sumie jak już tyle ujechaliśmy, to można obejrzeć. Zajeżdżamy, pierwsze co sie rzuca w oczy - czarna lampa i wielkie czarne kierunki, masakra. no ale dalej było lepiej, lakier niezły (lewa strona malowana
) ale pozatym całkiem, żółta felga ładnie się prezentowała. Bryknąłem się, reakcja: IDZIE SUKA! zawór wydechowy jest odłączony, do 7 tyś nie ma jazdy ale potem jest niesamowity strzał
manometr pokazał troche ponad 8 bar więc nie najgorzej. Myślimy, naradzamy się... było ciężko utargować na 5300 ale jakoś się udało, wygrzebaliśmy resztki hajsu, umowa, graba i jedziemy. Nie dojechałem do stacji a skończyła się wacha
wlałem 10 litrów, ubrałem się i jedziemy. po 15 kilosach zgon. telefon do właściciela, przyjechał obejrzał, pojechał po dekiel z cewkami i impulsatrorem. odkręcamy dekiel a tam kałuża wody. wymieniliśmy, śmiga. No i dalej było już... coraz gorzej
200km na NSR nie jest zbyt ciekawym doświadczeniem
2 przerwy ledwo wystarczyły, ale szczęśliwie dojechałem
A teraz troche o NSR:
co do zrobienia? podłączyć dozownik (nie chce mi się robić mieszanki w baku...) oraz zawór wydechowy (niestety otwiera się w 70%, ale dół obrotów bardziej się przyda, póki nie mam hajsu na wache
) dalej trzeba ogarnąć kilka kabli, kierunki, tylną lampę, przepolerować wydech, wymienić lewe lusterko no i najważniejsze - uszczelniacze w lagach. felga cała orzygana, olej na oponie to nic przyjemnego. Trzeba jeszcze odmalować kilka pierdół. pozatym jest git, 150km/h już było, na trasie jak trzeba wyprzedzić to bieg lub dwa do dołu i idzie jak głupia
Ogólnie mimo tych wad jestem mega zadowolony i chcę ją jak najszybciej doprowadzić do ideału
Fotek dużo nie robiłem, jak będzie ładniejsza to porobie
2 fotki jeszcze z Kowalewa Pomorskiego przed wyjazdem
i już w domku :
Moja niunia <3
POZDRO!

ale to tylko moje zdanie.