• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Kingway Fonero 50 ccm 4T

zusto
Amator
Amator
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 sie, 2015
Lokalizacja: NR

Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: zusto » śr 18 lis, 2015

Witam, od tygodnia ślęczę nad tym czymś.
Dałem nowy tłok i głowicę, ustawiałem rozrząd wg znaku T na magnecie później zazbroiłem głowicę zaworów z ustawieniem wałka tak jak ma być (dwie dziury równo z głowicą), zawory ustawiłem na 0,05 i bydle nie pali.
Iskra jest ze konia by zabiło ładna niebieska i silna nieraz jak go pokopię to coś jakby chciał gadać tryknie ze trzy razy i dalej lipa.

Dajcie jakieś pomysły bo ręce opadają a problemy zaczeły się w trasie jak stracił na mocy palił ale po dodawaniu gazu już nie reagował na nic tykał se jakby na wolnych obrotach, później jak zgasł to tak do tej pory nie chce zapalić.


Latos
Specjalista
Specjalista
Posty: 238
Rejestracja: śr 23 kwie, 2014
Lokalizacja: Koronowo / CBY

Re: Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: Latos » czw 19 lis, 2015

Regulacja gaźnika, sprawdź czy nigdzie lewego powietrza nie bierze

zusto
Amator
Amator
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 sie, 2015
Lokalizacja: NR

Re: Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: zusto » pt 20 lis, 2015

Gaźnik pod sprężarką przedmuchany dysze poczyszczone, tera iskrę ma taką jakby czerwoną zamówiłem reg.napięcia, moduł i cewkę bo zaś bydle uparte nie chce odpalić, jedne co zauważyłem to jak odkręcę gaz do oporu i kopnę to dłużej próbuje zaskakiwać tak jakby chciał już ruszyć i nagle echo

speeder
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 5245
Rejestracja: pt 12 lis, 2010
Lokalizacja: Mazowsze
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: speeder » pt 20 lis, 2015

zawory obydwa 0,05 mm ? Nie powinno byc roznicy miedzy jednym a drugim zaworem?

zusto
Amator
Amator
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 sie, 2015
Lokalizacja: NR

Re: Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: zusto » wt 24 lis, 2015

Elektronika dotarła w końcu, założone nowa cewka napinacz łańcuszka rozrządu i moduł ale nie ma nigdzie w tym ustrojstwie regulatora napięcia, w którym miejscu może być bo z przodu ściągłem plastiki i jest tylko bezpiecznik szklany koło świateł na ramie pod siedzeniem też nie ma pod zbiornikiem i w jego okolicach też echo, ewentualnie jak mogę rozpoznać przewody w które się wpiąć bo kilka wtyczek jest wolnych .


zusto
Amator
Amator
Posty: 15
Rejestracja: sob 22 sie, 2015
Lokalizacja: NR

Re: Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: zusto » wt 24 lis, 2015

Znalazłem bydlaka schowany pod podłogą, wszystko wymienione iskra niebieska wali prosto w słupek a te bydle nawet nie kichnie tylko świecę zalewa ciągle.

Centrifan
Posty: 2
Rejestracja: pt 02 wrz, 2016
Lokalizacja: Gliwice
Pojazd: w trakcie zmian
Kontaktowanie:

Re: Kingway Fonero 50 ccm 4T

Postautor: Centrifan » czw 24 lis, 2016

@up Znalazłeś rozwiązanie? Bo aktualnie mam dokładnie taki sam problem



Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl