• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Robienie "odcinki" po kosztach :D

Patenty na dane problemy
Awatar użytkownika
CZARO
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1119
Rejestracja: czw 05 kwie, 2012
Lokalizacja: WWE

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: CZARO » czw 26 gru, 2013

Pan_czuto, U mnie w elektrycznym nie ma.Nie wiem jak u ciebie :D
Nie sztukÂą jest mieĂŚ nowy samochĂłd , sztuka jest mieĂŚ stary a Âżeby wyglÂądaÂł jak nowy...

Mercedes 190 by Czaro!


Awatar użytkownika
Pan_czuto
Majster
Majster
Posty: 123
Rejestracja: pn 05 sie, 2013
Lokalizacja: KrakĂłw

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Pan_czuto » pt 27 gru, 2013

Ja mam w okolicy ok 3 sklepy elektroniczne ale na pewno te części są na zamówienie.
JeÂśli PomogÂłem Kliknij PomĂłgÂł lub Postaw Browca.
Lwg!

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1624
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: dzikilopez » pt 27 gru, 2013

W sklepie elektrycznym watpie zeby takie cos mieli, za to w kazdym elektronicznym za pare groszy dostanie. A jakby ktos mial chec to na plytce uniwersalnej calkiem ladnie mozna polutowac zamiast na tzw. pajaku.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster
Posty: 101
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: Bieszczady

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: imbirek » śr 15 sty, 2014

Panowie, zrobilem wszystko wedlug schematu lecz lapie odciecie dosyc nisko przez co dzwiek jest dosyc "powolny". Wszystkie elektropierdoły kupilem zgodnie z parametrami podanymi na poczatku. Tyle ze z tego co wiem mam potek logarytmiczny, bo nie mieli liniowego o takich parametrach.. problem w ty, ze praktycznie nie ma regulacji. Na doslownie kilku stopniach jest moze baaardzo delikatna i prawie niezauwazalna roznica. Gdy przekrece minimalnie dalej Ogar lapie juz wysokie obroty i wkreca sie maksymalnie. Co jest nie tak? Przeciez potencjometr nie moze miec az takiego skoku na wykresie..
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,
ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -
Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."

MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1624
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: dzikilopez » czw 16 sty, 2014

Jakie masz oznaczenie na potencjometrze?
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+


Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster
Posty: 101
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: Bieszczady

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: imbirek » czw 16 sty, 2014

Mam 10kOhm http://www.zbigniew-audiovideo.pl/mstb2 ... RK0062.jpg taki wizualnie. Dane z potencjometru dokładne dam Ci jak skoczę do garażu. Dzisiaj byłem w elektronicznym i opisałem kolesiowi co i jak, to powiedział że jego zdaniem jest za mocny ten potencjometr i dał mi na 5kOhm. Dalej jest to samo.
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,

ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -

Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."



MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1624
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: dzikilopez » czw 16 sty, 2014

A dobrze go podłączasz? Zrób foto tego.
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
35 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster
Posty: 101
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: Bieszczady

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: imbirek » czw 16 sty, 2014

"TELPOD 10kA 07-13" wszystko podłączone tak samo jak na pierwszym rysunku. Wpiąłem się w miejscu gdzie niebiesko-biały wchodzi w czerwowo-biały, a ten do modułu.
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,

ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -

Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."



MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Awatar użytkownika
n0r3k
Moderator
Moderator
Posty: 2001
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: WZ

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: n0r3k » czw 16 sty, 2014

wpiąć się trzeba pod mase oczywiście, a drugi pod czarno-czerwony zasilający moduł, wychodzący ze statora. podbno pod impulsatorem też działa (niebiesko biały) ale u mnie działało tylko pod czerwono-czarnym.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster
Posty: 101
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: Bieszczady

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: imbirek » czw 16 sty, 2014

Ok, to popróbuję w przyszłym tygodniu. Zdam relację, co i jak. :)
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,

ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -

Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."



MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Michu1208
Specjalista
Specjalista
Posty: 163
Rejestracja: pn 10 cze, 2013
Lokalizacja: PoznaĂą

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Michu1208 » czw 23 sty, 2014

Siema. Bede robić tą odcinke , ale chce sie upewnić czy moge zrobic ja z tych czesci:

http://allegro.pl/potencjometr-10-kohm- ... 35127.html


http://allegro.pl/kondensator-elektroli ... 11235.html

Z góry dzieki proszę o szybką odpowiedz

Michu1208
Specjalista
Specjalista
Posty: 163
Rejestracja: pn 10 cze, 2013
Lokalizacja: PoznaĂą

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Michu1208 » pt 24 sty, 2014

Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 1006
Rejestracja: ndz 17 lut, 2013
Lokalizacja: Paprotnia, koÂło ÂŁodzi

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: szymo_97 » sob 25 sty, 2014

Michu1208, możesz, ale na tym potencjometrze będzie bardzo ciężko ustawić tą odcinkę, aczkolwiek ja mam tak i działa jak na filmiku :D
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
imbirek
Majster
Majster
Posty: 101
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: Bieszczady

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: imbirek » czw 06 lut, 2014

Dopiero dzisiaj pobawiłem przy kablach i powiem szczerze, że nadal jest kutasówa.. pod niebieskobiałym to samo co było, a pod czerwonoczarnym w zasadzie podobnie z tym że czuć prąd było pod wolną stopką potencjometru i lekko iskrzyło w środku.. to że nie mam aku w Romecie robi jakąś różnicę?
"ChoĂŚ bym PĂŞdziÂł CiemnÂą DolinÂą,

ZÂła SiĂŞ Nie UlĂŞknĂŞ -

Bo Halogen W MotĂłrze Mym Tkwi..."



MĂłj Ogar 900 --> http://imbirek22.mojemoto.pl/ (komentarze mile widziane) ;)

Michu1208
Specjalista
Specjalista
Posty: 163
Rejestracja: pn 10 cze, 2013
Lokalizacja: PoznaĂą

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Michu1208 » ndz 09 lut, 2014

n0r3k pisze:wpiąć się trzeba pod mase oczywiście, a drugi pod czarno-czerwony zasilający moduł, wychodzący ze statora. podbno pod impulsatorem też działa (niebiesko biały) ale u mnie działało tylko pod czerwono-czarnym.
jednym słowem trzeba poprostu podlaczyć sie pod czarno-czerwony kabelek który idzie do modułu tak?



Wróć do „Tutoriale”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl