• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Robienie "odcinki" po kosztach :D

Patenty na dane problemy
Awatar użytkownika
Konrad
Specjalista
Specjalista
Posty: 170
Rejestracja: czw 16 maja, 2013
Lokalizacja: MiĂąsk Mazowiecki

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Konrad » śr 18 mar, 2015

Rebeluch, W Gb mam podpięte pod czarno-czerwony i wszystko działa aż miło :)

Co do schematu to nie ma tu jakiegoś WOW. Kondensator ( u ciebie ta czarna tubka z dwoma nóżkami ) Krótszą nóżkę podłączasz do masy, możesz do -na akumulatorze. Potencjometr ( patrząć od strony śrubki regulacyjnej ) lewą nóżkę łączysz przewodem z dłuższą nóżką kondensatora. Pod środkową nóżkę potencjometru podpinasz włącznik On/Off. Dalej z włącznika prowadzisz przewód do czarno czerwonego przewodu od modułu wpinając się w niego. ( przynajmniej u mnie jest przy czarno-czerwonym )
Ostatnio zmieniony śr 18 mar, 2015 przez Konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaliczone trasy:
* Jeruzal 2013
* GĂłra Kalwaria 2013
* Warszawa 2013
* Liczne zloty ;)

W planach:
* Wyjazd na Mazury 2014 :D


Awatar użytkownika
wisnia
Uczeń
Uczeń
Posty: 28
Rejestracja: sob 07 lut, 2015
Lokalizacja: krosno

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: wisnia » śr 25 mar, 2015

Mam pytanie, czy do silnika pionowego też to będzie działać? :D

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Posty: 1006
Rejestracja: ndz 17 lut, 2013
Lokalizacja: Paprotnia, koÂło ÂŁodzi

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: szymo_97 » śr 25 mar, 2015

Będzie działać, bo taki sam zapłon w nim jest.
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
Rebeluch
Weteran
Weteran
Posty: 373
Rejestracja: wt 12 lis, 2013
Lokalizacja: Wyspy Owcze
Kontaktowanie:

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Rebeluch » czw 23 kwie, 2015

Mam to zrobione, ale nie idzie tego wyregulować. Kręcę potencjometrem a on obraca się bez końca.
Może tą wolna nożke od potencjometra dac do masy?
Daj + to nie boli a motywuje !
________> http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/145150 <______________

Awatar użytkownika
Rebeluch
Weteran
Weteran
Posty: 373
Rejestracja: wt 12 lis, 2013
Lokalizacja: Wyspy Owcze
Kontaktowanie:

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Rebeluch » pt 24 kwie, 2015

Proszę was, niech ktoś mi pokaże jak ma to zrobione od początku do końca, razem z komponentami, bo nie mam już na to siły. Godzinę piłowałem GB jak głupi i zero reakcji
Daj + to nie boli a motywuje !

________> http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/145150 <______________


Latos
Specjalista
Specjalista
Posty: 238
Rejestracja: śr 23 kwie, 2014
Lokalizacja: Koronowo / CBY

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Latos » sob 25 kwie, 2015

Wszystko robisz tak jak na rysunku, masę podłączasz pod śrubę, jak podłączysz pod jakiś pomalowany element to nie będzie działać. Jak potencjometr ci się obraca bez końca to może być uszkodzony.

adi9424
Majster
Majster
Posty: 116
Rejestracja: czw 06 mar, 2014
Lokalizacja: Mazowieckie (Pn.)
Pojazd: WS 140cc

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: adi9424 » ndz 20 wrz, 2015

Panowie jak myślicie można to zrobić według mojego schematu? Czyli przeciąć niebiesko-biały (u mnie impulsator na 100%) i wstawić pomiędzy niego potencjometr i kondensator. Ze wstawieniem przełącznika nie będę miał problemu, ale musiałbym to trochę rozrysować dlatego go pominąłem.
Znam się na elektronice trochę (drugi rok technikum) ale jednak boję się, żeby nie rozwalić modułu.

Obrazek

Latos
Specjalista
Specjalista
Posty: 238
Rejestracja: śr 23 kwie, 2014
Lokalizacja: Koronowo / CBY

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Latos » ndz 20 wrz, 2015

Jeszcze musisz masę podłączyć bo tak to jedynie możesz coś spalić albo uszkodzić. Ogólnie kabel możesz przeciąć i się pod niego podpiąć

adi9424
Majster
Majster
Posty: 116
Rejestracja: czw 06 mar, 2014
Lokalizacja: Mazowieckie (Pn.)
Pojazd: WS 140cc

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: adi9424 » ndz 20 wrz, 2015

Nie ma potrzeby przecinania żeby się podpiąć tak jak na układzie z pierwszego posta, testowo to wpinam się w kostkę, lecz kiedyś nie chciało działać a było według schematu.

Patryk2k
Amator
Amator
Posty: 9
Rejestracja: ndz 11 lut, 2018
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Pojazd: Zipp Pro 50

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Patryk2k » ndz 11 lut, 2018

Jest ktoś w stanie zapodać mi zdjęcie schematu? Aktualne wygasło :)

Awatar użytkownika
AlanKa
Posty: 3
Rejestracja: pn 26 lut, 2018

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: AlanKa » pn 26 lut, 2018

Też bym prosił jeśli jest taka możliwość :)
Dowiedz się więcej na temat Depilacja vectus Gdańsk

Awatar użytkownika
Prelude
Administator
Administator
Posty: 746
Rejestracja: pt 12 lis, 2010
Lokalizacja: ZGL
Pojazd: Corsa C FL
Podziękował : razy
Kontaktowanie:

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: Prelude » pn 26 lut, 2018

Zdjęcie schematu zostało umieszczone na ImageShacku, i nie da się go odzyskać. Autorowi tematu zdarza się zaglądać na forum, ale możliwe, że nie ma już tego pliku :\

mietszczan
Posty: 5
Rejestracja: pn 19 mar, 2018
Pojazd: CBF 125

Re: Robienie "odcinki" po kosztach :D

Postautor: mietszczan » wt 20 mar, 2018

Także apelowałbym o odświeżenie zdjęcia schematu. Chciałbym zrobić podejście pod taką modyfikacje. Szukałem już czegos podobnego w sieci, ale nie umiem się doszukać, ktoś może coś?



Wróć do „Tutoriale”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl

 

 

cron