• Administrator
  •  
    Wspomóż nas i wyłącz blokowanie reklam :)
     

Strzały przy odpalaniu

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Alpen
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 3590
Rejestracja: pt 12 lis, 2010
Lokalizacja: WWE

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Alpen » ndz 19 lut, 2012

Nie wiem od czego, u mnie też przestawiony był. Ja tam jak zwykle nie sugerowałem się wcięciami itp tylko świeciłem mocna diodą w otwór świecy i lekko kręciłem magnetem, ustawiłem GMP a tu rozrząd za nisko był. Odkręcasz zębatkę rozrządu, wysuwasz ją z szyjki wałka i przestawiasz o 1 ząbek, potem wkładasz i git. :) Tylko zobacz czy masz przestawiony.
modó³ wm mugen sport cdti


Awatar użytkownika
Olo
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 1858
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź, retkinia

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Olo » ndz 19 lut, 2012

Alp3n, dzięki :) Ale jak będę miał już możliwość to też zobaczę czy się T z magneta pokrywa z kropką na zębatce. Przy przekręcaniu zębatki łańcucha nie ściągam ??
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607
Obrazek[/URL]
Motocykl jest bogiem,
prêdkoœÌ na³ogiem
Pal gumĂŞ i szalej,
nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Alpen
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 3590
Rejestracja: pt 12 lis, 2010
Lokalizacja: WWE

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Alpen » ndz 19 lut, 2012

Jak już ściągniesz zębatkę, przestawisz rozrząd to zakładasz łańcuch na zębatkę i zakładasz na taką tuleję na wałku :) ja zawsze wsadzałem gwóźdź w otwór w zębatce i w otwór w wałku i otwory równo nachodziły :D
Poradzisz sobie.
modó³ wm mugen sport cdti

PawelP112
Specjalista
Specjalista
Posty: 158
Rejestracja: czw 08 wrz, 2011
Lokalizacja: PiÂła

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: PawelP112 » wt 21 lut, 2012

Olo, podnieś iglicę o jeden ząbek powinno pomóc miałem ten sam problem jak robiłem koledze ogara z 50 na 110

Awatar użytkownika
Olo
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 1858
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź, retkinia

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Olo » czw 23 lut, 2012

Wziąłem się dzisiaj trochę za silnik :) Dekielek od rozrządu nie chciał zejść, musiałem puknąć młotkiem i odpadła, niestety z uszczelką :/ Po zobaczeniu do środka, zdziwiony zaważyłem, że nie ma tego wcięcia głowicy, do którego ustawia się kropkę z zębatki <szok> Ustawiłem kropkę na oko i sprawdziłem GMP i T w magnecie :) Rozrząd nie wygląda żeby się przestawił :) Przy okazji zajrzałem w zawór ssący który potrzebował żeby go poluzować. Odpaliłem, co prawda strzelił, ale już nie tak głośno. Za drugi odpaleniem już było cicho :) Podczas jazdy musiało być cały czas ssanie włączone, bo gasł. Zacząłem regulować gaźnik i żaby jeździł bez ssania to śrubka od mieszanki musi być na maksa wkręcona <zalamka> Silnik już zaczął mniej przerywać.
Ostatnio zmieniony czw 23 lut, 2012 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Alpen
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 3590
Rejestracja: pt 12 lis, 2010
Lokalizacja: WWE

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Alpen » czw 23 lut, 2012

Jak ustawiona iglica?
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Olo
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 1858
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź, retkinia

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Olo » czw 23 lut, 2012

Z tego co pamiętam to na rowku przed ostatnim od góry. Ale nawet co to ma do tego jeśli gaźnik przełożyłem z 72ccm do 125ccm i działał idealnie. Później założyłem mikuni i teraz znów pz19, tylko że po założeniu działał tylko na ssaniu dopiero teraz jak wkręciłem na maksa śrubkę od mieszanki to działa ładnie bez ssania jak działa na początku w 125. Jutro jeszcze postaram się przeczyścić gaźnik i zobaczę.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1275
Rejestracja: sob 13 lis, 2010
Lokalizacja: Polska
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Yautja » czw 23 lut, 2012

Musisz wyregulować gaźnik i tyle ,bo masz ubogą mieszankę i dlatego strzela.Przestaw iglicę na niższy rowek i zobacz
Obrazek

Awatar użytkownika
Olo
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 1858
Rejestracja: sob 01 sty, 2011
Lokalizacja: ÂŁĂłdÂź, retkinia

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: Olo » sob 25 lut, 2012

Przestawiłem iglicę na niższy rowek i kicha :/ Wymieniłem świecę, zasadziłem kopniaka i silnik ożył :> Czyli się wszystko wyjaśniło :) Głupia świeca NGK i tyle zachodu :/ Dzięki wszystkim za pomoc. Iglicę jednak nie potrzebnie przestawiałem, bo śrubka od mieszanki teraz jest na maksa wykręcona.
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Shock/109607

Obrazek[/URL]

Motocykl jest bogiem,

prêdkoœÌ na³ogiem

Pal gumĂŞ i szalej,

nie myÂśl co dalej

Awatar użytkownika
choinka
Junior Administrator
Junior Administrator
Posty: 4224
Rejestracja: sob 13 lis, 2010
Lokalizacja: SierakĂłw

Re: Strzały przy odpalaniu

Postautor: choinka » sob 25 lut, 2012

W takim razie bardzo dużo powietrza dostaje :P
Wyjaśnione więc zamykam.


Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości

Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Prelude & pavaczek
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
2010-2017 Moto-4t.pl ©

 

 

cron