• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
lemoN
Posty: 3
Rejestracja: pt 01 mar, 2019
Pojazd: Romet WS50

WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Postautor: lemoN » pt 01 mar, 2019

Witam, mam problem z odpaleniem swojej maszyny tj. Romet Router WS50, po zmianie cylindra tłoka i głowicy na 72cc motor nie odpala, zwiększałem dawkę paliwa na iglicy, ale motor łapie i odrazu gaśnie, wstrzyknięcie paliwa pod świece nic nie daje, iskra jest dobra.


Kuaczozor
Praktykant
Praktykant
Posty: 66
Rejestracja: wt 30 sty, 2018
Pojazd: Skyteam 01

Re: WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Postautor: Kuaczozor » pt 01 mar, 2019

Zmieniłeś gaźnik?

Wiesz, że trzeba go ustawić od nowa po zmianie pojemności?

lemoN
Posty: 3
Rejestracja: pt 01 mar, 2019
Pojazd: Romet WS50

Re: WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Postautor: lemoN » pt 01 mar, 2019

Gaźnik nie zmieniany, nie ustawiałem, ruszałem tylko iglicę,jutro pobawię się z regulacją, ale i tak dziwne jest to ,że łapie na 5 sekund około a potem gaśnie, być może po regulacji będzie okej, tak jak mówię jutro się z tym pobawię bo już nie mam siły

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 829
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Postautor: JOSEMORALES » pt 01 mar, 2019

Pierwsze pytanie.... a co z zaworami?

lemoN
Posty: 3
Rejestracja: pt 01 mar, 2019
Pojazd: Romet WS50

Re: WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Postautor: lemoN » ndz 10 mar, 2019

Dopiero teraz w weekend wyregulowałem zawory ustawiłem rozrząd wyregulowałem gaźnik i moto odpaliło, wczoraj po przejechaniu ok. 2,5km moto zgasło i nie odpaliło już, jakie mogą być tego przyczyny?


Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 829
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: WS 50 nie odpala po zmianie pojemności

Postautor: JOSEMORALES » pn 11 mar, 2019

Pierwsza rzecz to ponowne sprawdzenie zaworów, jak można zmieniać głowicę z cylindrem i nie ustawić zaworów? Jeżeli po regulacji zaworów normalnie odpalił i dobrze pracował to znaczy że to była przyczyna, a jeżeli teraz nie chce znowu odpalić to znaczy że coś zrobiłeś nie tak.



Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl