• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Lifan 120 brak kompresjj

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Posty: 778
Rejestracja: sob 04 cze, 2016
Pojazd: YAMAHA XJ600N
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Lifan 120 brak kompresjj

Postautor: JOSEMORALES » wt 04 gru, 2018

Proponowałbym się przyjrzeć pierścieniom tak jak pisałem wcześniej i luzem tłoka w tulei.


Samson
Uczeń
Uczeń
Posty: 25
Rejestracja: czw 01 lis, 2018
Pojazd: Router ws 50

Re: Lifan 120 brak kompresjj

Postautor: Samson » wt 04 gru, 2018

Pierścionki sprawdzone są jak nowe
A luzu nie ma

Samson
Uczeń
Uczeń
Posty: 25
Rejestracja: czw 01 lis, 2018
Pojazd: Router ws 50

Re: Lifan 120 brak kompresjj

Postautor: Samson » wt 04 gru, 2018

A i jeszcze jedno jakie mam ustawić luzy zaworowe bo mam 0.10 ssący i 0.15 wydechowy
Ale nie wiem czy to nie za duże bo słychać jak napieprzaja kiedyś brat mi ustawił jak w typowym chinolu i było ok nie było ich słychać a i co może być z tym syczenie po zgasnieciu silnika oraz gdy Dadam mu więcej gazu słychać jakies sztuki lub leciutkie strzały z silnika

Awatar użytkownika
dzikilopez
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1635
Rejestracja: pn 02 sty, 2012
Lokalizacja: Łodygowice

Re: Lifan 120 brak kompresjj

Postautor: dzikilopez » wt 04 gru, 2018

Luzy zaworowe daj 0,1mm i będzie OK. Głowice masz dobrze i równo dokręconą?
Benzer YANKEE + LIFAN 120ccm + PZ22
41 tys km i dalej się kręci
Łośka miałem ale sprzedałem.

Ich brauche Geld für Gasolin
Explosiv wie Kerosin
Mit viel Oktan und frei von Blei
Einen Kraftstoff wie

Benzin!
Gib mir Benzin!
R+

Samson
Uczeń
Uczeń
Posty: 25
Rejestracja: czw 01 lis, 2018
Pojazd: Router ws 50

Re: Lifan 120 brak kompresjj

Postautor: Samson » śr 05 gru, 2018

Tak dobrze jest dokrecona a co do luzu zaworowe go to dać 0,1mm kurcze taki mały ale ok sprawdzę


Samson
Uczeń
Uczeń
Posty: 25
Rejestracja: czw 01 lis, 2018
Pojazd: Router ws 50

Re: Lifan 120 brak kompresjj

Postautor: Samson » śr 05 gru, 2018

Dobra pany silnik odpala normalnie ale jeszcze chyba muszę gaźnik wyregulowac bo jak dodaje gazu to się dlawi czasami nawet zgaśnie a czasami wkreci się na obroty



Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl

 

 

cron