• Administrator
  •  

    Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>
     

Ram DDR 2 problem

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Mati50
Specjalista
Specjalista
Posty: 250
Rejestracja: sob 09 lut, 2013
Lokalizacja: StrykĂłw

Ram DDR 2 problem

Postautor: Mati50 » śr 21 maja, 2014

Siema kupiłem ram do swojego kompa. Po podłaczeniu go i odpaleniu kompa było wszystko ok. Po krotkim czasie komp mi sie sam resetuje. Co jest nie tak?


Blu
Moderator
Moderator
Posty: 312
Rejestracja: ndz 26 gru, 2010
Lokalizacja: ZGL
Kontaktowanie:

Re: Ram DDR 2 problem

Postautor: Blu » śr 21 maja, 2014

Podaj specyfikacje kompa, opisz dokladniej jak sie resetuje, jaki to ram (CL, napiecie)
[center] Obrazek [/center]

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Posty: 658
Rejestracja: ndz 31 paź, 2010
Lokalizacja: Wójcin
Pojazd: Ogar 900 72cc

Re: Ram DDR 2 problem

Postautor: pavaczek » czw 22 maja, 2014

Blu, gdyby kości były nieodpowiednie to komp by w ogóle nie wstał ;) Mati50, wygląda na to, że kupiłeś uszkodzone pamięci. Jeśli mają gwarancję to po prostu je odeślij, jeśli nie to nic nie zrobisz

Blu
Moderator
Moderator
Posty: 312
Rejestracja: ndz 26 gru, 2010
Lokalizacja: ZGL
Kontaktowanie:

Re: Ram DDR 2 problem

Postautor: Blu » czw 22 maja, 2014

Blu, gdyby kości były nieodpowiednie to komp by w ogóle nie wstał

Wystarczy ze jedna kosc jest na 1.8v a druga na 1.9v, bios ustawia auto 1.8 i wali freezy, resety, blue screeny.
Podaj parametry ramów to pogadamy.
No i oczywiście przetestuj je osobno mem testem.
[center] Obrazek [/center]

Outer
Weteran
Weteran
Posty: 485
Rejestracja: wt 21 gru, 2010
Lokalizacja: Polska

Re: Ram DDR 2 problem

Postautor: Outer » czw 22 maja, 2014

Albo jedna ma cl 7-7-7-20 a druga 9-9-9-24 i już może łapać freza. Najlepiej ramy mieć w takch samych parametrach, albo zrobić uc obu kości na bezpieczny poziom i testować.

Musisz podać mobo, chipset, procesor, typ i timingi pamięci.
Ostatnio zmieniony czw 22 maja, 2014 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.


JoPlyn
Posty: 3
Rejestracja: sob 16 sty, 2016

Re: Ram DDR 2 problem

Postautor: JoPlyn » sob 16 sty, 2016

jeżeli jest inne napięcie to komp (bios) widzi kości ale one nie działają. Wówczas ciągle się resetuje.


Nie odkopuj tematów :) //lukasz



Wróć do „Off-topic”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Created by Matti from StylesFactory.pl modified by Moto-4t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
phpBB Xmas © PhpBB3 BBCodes
modified by Prelude
©2010-2018 Moto-4t.pl

 

 

cron